Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Životnost exteriérové stínící techniky máme i ve svých rukou

ŽIVOTNOST EXTERIÉROVÉ STÍNÍCÍ TECHNIKY MÁME I VE SVÝCH RUKOU

 

Venkovní stínění je investice, od které očekáváme co nejdelší funkčnost a životnost. Prodloužení životnosti produktu docílíme tak, že se o něj budeme průběžně starat a tím omezíme nutnost servisních zásahů. Exteriérové stínění je navrženo tak, aby vydrželo nepřízeň počasí i časté používání, proto by bylo zbytečné poškodit je zanedbanou údržbou.

K čištění venkovního stínění nám většinou postačí běžné prostředky, které máme doma. Je vhodné odstraňovat nečistoty z venkovního stínění cca dvakrát ročně. K čištění/opláchnutí venkovních žaluzií nebo rolet můžeme použít měkký hadr s vlažnou vodou (do 40°C), parní čistič nebo hadici. Pokud bychom chtěli použít strojní čištění – wapku, musíme jen s opravdu nízkým tlakem, abychom neponičili lamely.  V případě velkých nečistot si musíme dát pozor na stékající vodu, aby nám neznečistila fasádu domu.
Vyvarovat bychom se měli chemickým prostředkům, jako jsou např. ředidla a rozpouštědla, která by mohla poničit nástřik stínění.

Postup:

V případě venkovních žaluzií sklopíme lamely do svislé polohy, u rolety sjedeme pancířem do uzavřené polohy a opláchneme vodou. Pomocí houbičky (hadříku) každou lamelu zvlášť očistíme. U větších nečistot použijeme jarovou vodu, kterou naneseme na lamely a necháme působit. Poté lamely setřeme. To stejné provedeme i u vodících lišt a boxu, pokud není schovaný pod fasádou. Nakonec opláchneme vodou a necháme uschnout.

U screenových rolet a markýz je údržba velmi podobná, i když jsou vyrobeny ze zcela jiných materiálů jako předokenní roleta nebo venkovní žaluzie. Screenovou roletu společně s markýzou čistíme také v rozvinuté poloze. Drobné nečistoty, hmyz a prach odstraníme z textilie jemným vykartáčováním. Látku můžeme i opatrně vysát za použití nízkého výkonu vysavače. Nakonec dočistíme jemným hadříkem navlhčeným v mýdlové vodě - opláchneme čistou vodou a necháme látku zcela vyschnout, až poté můžeme stáhnout zpět do boxu.

 

Mimo tuto běžnou péčí samozřejmě doporučujeme provádět kontroly stínění od kvalifikovaného odborníka, který překontroluje plynulost stahování, stav látky nebo lamel a v případě motorického ovládání stav motoru.

 

 

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: