Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Zazimovali jste markýzu?

Markýzy jsou nejvhodnějším venkovním prvkem stínící techniky pro zpříjemnění venkovních posezení během letních parných dnů. V létě nám slouží skoro každý den a chrání nás před sluncem a výhní.

Avšak aby Vám markýza sloužila i další rok, je nutné ji na zimu připravit a správně zazimovat.

I když jsou látky markýz opatřeny voděodolností a impregnací a také sklon markýzy zabezpečí odtok vody, je nutné ji před deštěm a sněhem chránit, protože pokud by byla těmto vlivům dlouhodobě vystavena, látka by začala ztrácet své specifické funkce a prověšovala by se, a ani samotná konstrukce by tíhu sněhu, či mokré látky od deště nemusela vydržet. A právě proto je nutné dbát na údržbu konstrukce markýzy i její látky.

Konstrukci markýzy lze omýt vodou se saponátem a necháme oschnout. Také je nutné zkontrolovat šrouby, kterými je markýza připevněna a samozřejmě kloubová ramena, a nakonec se ujistit, že nikde není spadané listí, či větvičky. To je ta jednodušší část celého procesu, údržba látky je už o něco složitější. Rozhodně se nedoporučuje ji omývat silným proudem vody, jako například vapkou, jelikož i samotní výrobci se setkali s porušením vláken látky vinou silného proudu vody.

Proto se na údržbu látky doporučuje použít vlažnou, maximální teplota 30°C, mýdlovou vodu a následně omýt vodou čistou. Látku je nutné nechat důkladně vyschnout před navinutím na návinovou hřídel, která je buď otevřená, nebo kazetová.

Polokazetová a kazetová markýza je jednoznačnou výhodou, jelikož je látka chráněna při navinutí před okolními vlivy. Tímto se zajistí dlouhá životnost látky a jasnost jejího barevného provedení.

U markýz ovládaných dálkovým ovladačem je dobré mít ovladač uložen bezpečně mimo dosah markýzy, aby nedošlo k jejímu vytažení v nevhodnou dobu, a zároveň se zamezí jeho hledání na jaře.

Neváhejte a ještě dnes nás kontaktujte pro nezávaznou konzultaci, která je zcela zdarma. Vše s vámi na místě probere obchodní zástupce a poradí vám s nejvhodnějším řešením.

 

Přejít na nabídku markýz

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: