Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Závěsy - pocit domova

Přestože dnes existují různé systémy zastínění, klasické závěsy si stále udržují vysokou oblibu. Vzdušné nařasené látky vytvářejí protiklad k strohým roletám či žaluziím. Hodí se spíše do klasických interiérů, kde se podílejí na estetickém dojmu místnosti, ale také ji chrání před sluncem a nežádoucími pohledy z venku.

Zatímco závěsy v ložnici podporují klid a pohodu před spaním, závěsy do pokojíčku mohou fungovat jako hravý interiérový prvek pro děti, a v obývacím pokoji splňují dekorativní funkci. Na závěsy se používají tradiční materiály: bavlna, hedvábí, vlna, ale i polyesterové látky, které jsou jako vánek.

Při nákupu je jasné, že kvalita znamená vyšší cenu. Pevné materiály jako taft, hedvábí, satén nebo brokát se hodí do reprezentativnějších prostor. Na prosvětlení místnosti zvolíme lehký průsvitný materiál. Dekoračními látkami můžeme opticky měnit rozměry místnosti.

Červená barva místnost protepluje, modrá působí chladně, zelená uklidňuje a žlutá je veselá. Svislé pruhy prostor zvyšují, vodorovné snižují, velké vzory zmenšují. Na celkovém dojmu se podílí i způsob zavěšení.

Závěsy použijete nejen na okrasu, ale mají taky praktickou roli při zastínění nebo úplném zatemnění místnosti. Pokud chcete do ložnice nebo pokoje úplně zabránit přístupu světla ať slunečního nebo umělého z pouličních lamp, vybírejte zatemňující závěsy v provedení blackout.

Způsob provedení je na výběr z těchto typů skladů. A to: jednoduchý sklad, dvojitý sklad, trojitý sklad, s kroužky, s řasící páskou – nařasený a zvlněných sklad.

Hodně k závěsům se využívají úvazy, které lze kombinovat se všemi typy. Ještě častěji se využívá jejich podšití:

  1. S knoflíky - podšívka je k bočnímu lemu přichycená knoflíky a nelze ji odepnout od závěsu.
  2. Pevně všitá pod boční lem závěsu - závěs přesahuje z každé strany 3 cm podšívky
  3. Pevně všitá – bez lemu - bez přesahu
  4. Pevně všitá – bez lemu, oboustranná, tzn: 2 vrstvy materiálu jsou k sobě sešité z vnitřní strany, jedná se o luxusní a nejdražší provedení, které využívají zejména v hotelích.

 

Máte zájem o moderní závěsy? Kontaktujte nás.

V případě jakéhokoliv dotazu nás neváhejte kontaktovat nebo si rovnou sjednejte bezplatnou schůzku s obchodním zástupcem.

Přejiít na závěsy

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: