Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Venkovní žaluzie vám pomohou ušetřit

Víte, jak ušetřit na provozu domácnosti a přitom tam mít příjemně? V tomto článku se zaměříme na pořízení a výhody venkovních žaluzií a varianty jejich ovládání.

Jak nejlépe uspořit energie v domě nebo i kanceláři - to je aktuálním tématem snad každého člověka. Každý jistě ví, že nebudeme nechávat puštěné topení u otevřeného okna apod., ale to stále není řešení, jaké bychom si představovali. My máme pro vás řešení v podobě venkovních žaluzií.

Venkovní žaluzie jsou stínicí prvky, které jsou umístěny z vnější strany budovy. Jsou tvořeny jednotlivými lamelami, které jsou vedeny ve vodících lištách anebo vodících lankách. Venkovní žaluzie je možné instalovat do již hotového domu. Pro tento případ se využívají žaluzie přiznané - to znamená, že krycí plech je „přiznaný“, tedy jde vidět. Naproti tomu u novostavby se využívají zaomítací varianty žaluzií v purenitových boxech. Tady je krycí box schovaný ve fasádě a viditelné jsou už jen vytažené lamely. Žaluzie s purenitovým boxem jsou izolačně nejideálnější variantou podomítkových žaluzií.

Hlavní funkce venkovního stínění je ochrana před přehříváním interiéru. Díky možnosti nastavení sklonu lamel dochází k regulaci osvětlení interiéru. V zimních měsících docílíme s venkovními žaluziemi omezení úniku drahocenného tepla. Další funkce jsou např. pasivní chlazení a snížení hluku zvenčí.

Venkovní žaluzie je možné ovládat několika způsoby - manuálně klikou, na šnůru nebo motoricky. Je rozhodně vhodnější zvolit motorické ovládání a zvážit i jeho případné propojení s dalšími systémy automatického řízení domácnosti (čidla, ovládání vrat, brány).

Venkovní žaluzie patří k prvkům s největší účinností jak v letním, tak v zimním období, a jsou tedy vhodné tam, kde chcete dosáhnout co možná největší energetické úspory budovy.

 

 

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: