Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

TOP 5 stínění letošní sezony

Hlavní sezona je za námi a my tu máme žebříček 5 nejoblíbenějších druhů stínění.

Stínění je mnoho typů, vybrat si můžete z vnitřního i venkovního. Vnitřní stínění jde rozdělit v základu na žaluzie a pak látkové stínění, do kterého spadají například látkové rolety, japonské stěny, vertikální žaluzie, plisé a další.

Venkovní stínění jsou pak venkovní žaluzie, rolety a screenové rolety - ty se montují přímo před skelnou plochu oken či vstupů. K zastínění balkonů, teras a prostoru v zahradách se využívají nejvíce hliníkové pergoly a markýzy.

A které jsou tedy ty nejčastěji objednávané a námi montované?

1. Horizontální žaluzie

Hliníkové horizontální žaluzie jsou dlouhodobě nejžádanějším stíněním. Je to taková ta stálice, která poslouží a hlavně má skvělý poměr cena vs. funkčnost. Zastínění ovlivňujete většinou tahem za kuličkový řetízek nebo šňůrku, případně táhlem. Lamely žaluzie se jednoduše udržují a lze tak žaluzie použít například i v místnostech s větší vlhkostí, jako jsou koupelny a toalety.

V nabídce je také více variant - jednak s odlišnými tvary horních profilů (hranatý, zaoblený), dále také s různým ovládáním a v neposlední řadě se dají také vybrat podle toho, do jakého typu okna je potřebujete namontovat. Pro starší typy oken jdou instalovat například i mezi skla horizontální žaluzie meziskelní.

2. Venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie jsou top produktem v kategorii venkovního stínění. Díky instalaci ještě před okenní plochou přináší mnoho benefitů, které vnitřní stínění nemá šanci zastat. Prvním je zastínění/zatemnění - žaluzie jsou složeny z hliníkových lamel, které naklápíte dle potřeby. Můžete tak do interiéru vpustit sluneční paprsky, nebo jen přirozené světlo, nebo místnost zatemnit. 

Předokenní žaluzie také fungují jako přirozená klimatizace, protože odráží teplé sluneční paprsky ještě před sklem - to se nepřehřívá a do interiéru nepřichází takové množství tepla. Naopak v zimních měsících vytváří mezivrstvu a nedochází k tak masivním tepelným ztrátám.

Odhlučňují. Ve sklopeném stavu na sebe lamely dosedají a vytváří tak částečně bariéru, která utlumí zvuky z venku směrem dovnitř

3. Látkové rolety

Jsou jednou z látkových variant stínění. Největší výhodou je široká nabídka barev a vzorů látek. Rolety den a noc tak mohou být nejen funkčním stínícím prvkem, ale zároveň i dekoračním prvkem ve vaší domácnosti. Druhů je zde opět více. Na výběr jsou rolety s plastovým nebo kovovým tělem, s kazetou, která kryje návin rolety, s bočními vodícími lištami nebo třeba i s LED osvětlením.

4. Screenové rolety

Rolety se screen tkaninou jsou na 4. místě. Jedná se o venkovní stínění. I zde se nabízí několik možností - rolety do pergoly, s krycím boxem, k zaomítnutí do fasády, s bočním vedením v lištách nebo lanky. Speciálně pro střešní okna je navržena pak screenová roleta Screen Sky.

Venkovní screenové rolety plní stejně termoregulační funkci i stínící jako venkovní žaluzie. Zda budou rolety stínit nebo zatemňovat, to záleží na výběru látky.

Velkou předností u screenových rolet je zachování výhledu. Látka zabrání přehřívání skel, odráží nebo absorbuje sluneční paprsky, ale vy směrem ven budete mít výhled ve většině stále na 40 - 60 %. Naopak směrem dovnitř vidět jde daleko méně, zachováte si tak soukromí.

5. Venkovní rolety

Žaluzie a screenové rolety se umístily na vyšších pozicích a hned v závěsu jsou venkovní rolety. Ty se využívají nejčastěji tam, kde je potřeba úplné zatemnění. Největší plochu rolety tvoří spojené lamely, vyplněné PUR pěnou. Ty skvěle izolují. Nejde u nich ale plynule regulovat zastínění, jak tomu je u žaluzií. Naopak rolety vyniknou při odhlučnění. Právě díky vyplněným lamelám vytváří spolehlivější bariéru a například u hlučné ulice budou tou nejlepší volbou.

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: