Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Strašák jménem jarní úklid

Jaro a sluníčko přináší dobrou náladu, ale také zjištění, že nás čeká velký jarní úklid.

Krásné počasí dodává energii, ale řekněme si to upřímně, když vysvitne sluníčko, vidíme nejen špinavá okna, ale i prach na žaluziích a další stínící technice.  

Naštěstí většina prvků stínící techniky je velmi nenáročná na údržbu nebo bezúdržbová.

Vnitřní stínění, jako jsou horizontální a vertikální žaluzie, látkové a římské rolety, plissé a japonské stěny nevyžadují extra velkou údržbu. Většina látek je opatřena speciální antistatickou úpravou. Tudíž se prach na látkách drží minimálně. V případě, že prach na látkách usazuje, stačí látku vysát vysavačem na nejnižší výkon. Látku u římských rolet lze díky uchycení na suchý zip jednoduše sundat a vyprat v pračce. Vždy je třeba dbát na prací pokyny výrobce.

Horizontální žaluzie, jakožto nejprodávanější stínící prvek, lze snadno čistit speciálním čistícím „hřebínkem“, který je snadno dostupný v obchodech. Hřebínkem se dají vyčistit dvě lamely zaráz. Hřebínek nasadíme na jeden konec lamely a přejedeme s ním na konec druhý. Krásně nám setře veškerý prach z lamel.

Venkovní stínění bývá nejvíce znečišťováno prachem, pyly nebo mechanickými nečistotami. K jejich odstranění postačí omytí mýdlovou vodou. Žaluzie sklopte do svislé polohy, opláchněte vodou, umyjte mýdlovou vodou, a poté nečistoty opláchněte.

Vyvarujte se chemickým rozpouštědlům a pískům. Dodržováním postupů vaše žaluzie budou jako nové a prodloužíte tím i jejich životnost o několik let.

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: