Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Soutěž Realizace roku 2020 ve stínící technice

V loňském roce jsme se již potřetí zúčastnili soutěže Realizace roku ve stínící technice. Soutěž je nabitá krásným a především atypickým stíněním od nejrůznějších firem. Je to pro nás další cenná zkušenost. S jakým stíněním jsme se zapojili my?

Do soutěže jsme se přihlásili s atypickou instalací venkovní žaluzie CETTA 60 Flexi do interiéru servisní haly ARBURG spol. s.r.o. Byli jsme poptáni společností ARBURG spol. s.r.o. k vyřešení problému se zastíněním dvou velkoformátových oken právě v servisní hale.

ARBURG je světovým výrobcem kvalitních vstřikovacích strojů pro zpracování plastů a dále se zabývá poradenstvím a servisními službami v tomto odvětví. Zadání z pozice investora bylo jednoznačné, a to zabránit prostupu slunečních paprsků přes několikametrová okna do servisní haly. Stěžejním prvkem byla informace, že stínící prvek nemůže být instalován na fasádu z vnější strany, a to z důvodu vzhledu haly. Ve vedlejší části budovy, kde se nacházela zasedací místnost, byly již nainstalované vnitřní žaluzie s lamelou ve tvaru „C“. Chtěli jsme tento vizuál zachovat i u servisní haly, proto jsme pro realizaci navrhli žaluzii CETTA 60 Flexi, s motorickým ovládáním Somfy io, odstínem RAL 9006 a vedením pomocí ocelových lanek.

Žaluzie CETTA 60 Flexi se od klasické žaluzie odlišuje nižší výškou nábalu, které je dosaženo použitím lamel bez podélného záhybu. Dosažení minimálního nábalu bylo pro investora také důležitým prvkem, aby bal při vytažení žaluzie zabíral co nejmenší prostor. Vedení společnosti po vyvzorkování realizaci odsouhlasilo a na nás bylo precizní vyměření a dotažení technických prvků pro instalaci žaluzií. Šířka dvou kusů oken byla téměř 4 m a výška přes 7 m, navíc přibližně v polovině rozděloval okna železný vazník, díky kterému musely být žaluzie rozděleny na dvě části. Spodní žaluzii přicházelo v úvahu kotvit pouze do tohoto vazníku a musely se tak vyrobit speciální prodloužené konzoly pro uchycení žaluzie.

K realizaci bylo potřeba zkušených techniků, kteří toto atypické řešení za pomoci lešení prováděli. Po dvoudenní instalaci jsme úspěšně dílo předali vedení společnosti. Nejvíce si ale pochvalovali stínění samotní servisní technici, které již neoslňovaly sluneční paprsky při precizním servisování strojů na zpracování plastů.

V tomto netradičním pojetí se žaluzie CETTA 60 Flexi stala nejen účinným prvkem pro zastínění, ale také architektonickým prvkem budovy.

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: