Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Purenitové boxy - nejkvalitnější izolant pro exteriérové žaluzie

Purenitové kastlíky jsou skvělou volbou pro montáž podomítkových žaluzií. V jediném montážním kroku řeší hned několik často palčivých stavebních detailů a ještě je jejich instalace velmi jednoduchá.

Ideálním řešením pro instalaci podomítkových exteriérových žaluzií je montáž do speciálních boxů z purenitového materiálu. Purenitový box na žaluzie je montován nad okno do prostoru kontaktního zateplovacího systému. Tento systém je vhodným řešením například pro pasivní domy, nebo pro domy s vysokou energetickou náročností díky použitým materiálům (purenit a PIR izolace).

Purenit
– zajišťuje boxu pevnost a stálost vůči vlhkosti a stavební chemii. Jedná se o produkt na polyuretanové bázi z tvrdé pěny (PIR), která je zdravotně nezávadná. Purenit je odolný vůči vysokým teplotám, lze jej kombinovat a lepit s jinými materiály, bez tloušťkového bobtnání a praskání, s vysokou pevností v tlaku a výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. 

PIR izolace – zajišťuje patřičnou tepelnou izolaci směrem k budově. Tloušťku izolační PIR desky si lze zvolit dle potřeby nebo možností stavby.

Při výrobě podomítkových boxů je myšleno na veškeré konstrukční detaily, aby po jeho zapravení do omítky nebo dřevěného obkladu nevznikaly estetické nedostatky. Velkou výhodou je rychlost montáže a její komplexnost.

TYPY PURENITOVÝCH BOXŮ

Boxy lze vyrobit ve třech typových řadách, nebo na základě požadavků a potřeb stavby. Lze vyrobit rohové sestavy, sestavy pro pásová okna, boxy pro šikminy, oblouky apod.
Zadní izolace boxu se standardně dodává v šířkách 30 – 60 mm PIR desky. Je možné dodat i atypickou izolaci při kombinaci těchto šířek. Dle těchto rozměrů se přizpůsobuje i výroba zakládacího profilu pro montáž. Standardně se dodává v základních RAL odstínech, ale lze ho také lakovat do strukturálních barev a renolitu.

PIR IZOLACE U BOXU PBI

Lze přizpůsobit i přední stranu boxu a to tak, že můžeme zvolit dle potřeby stavby zaomítací lištu, která je standardně dodávána v rozměrech 20 – 45 mm. Při atypických řešeních lze tuto lištu dodat i ve větších velikostech, které jsou používány například u kamenných obkladů. Tak stejně jako zakládací lištu lze dodávat v laku nebo renolitu.

PURENITOVÉ IZOLAČNÍ OSTĚNÍ

Bývá součástí systému purenitových boxů. Lze jej použít i v kombinaci s krycími plechy. Tvoří ho sendvič purenitu a extrudovaného polystyrenu, do něhož je vloženo pouzdro pro podomítkovou lištu exteriérové žaluzie nebo venkovní rolety.


Purenitové izolační ostění nám elegantně a účinně řeší kombinaci problémů s izolací ostění a skrytím vodících lišt. Na stavbách je používán hlavně kvůli rychlosti a jednoduchosti montáže.

Kompletní montáž boxu společně s ostěním je velice jednoduchá a lze ji provádět i svépomocí. Velkou výhodou je, že v jednom kroku máme hotový kompletní systém pro podomítkové žaluzie.

 

 

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: