Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Praktické rady na čištění markýzy

Sezóna je již v plném proudu a sluníčko se střídá s deštěm. Samozřejmě každé počasí se odráží i na našich markýzách. Jak se ale o ně před nebo i po sezóně postarat, aby nám markýzy na míru vydržely co nejdéle?

Markýzy pohlcují prach, nečistoty a bakterie, proto je třeba zajistit jejich čištění pravidelně. Usazený prach ničí látky a právě čištěním výrazně prodloužíte jejich životnost a hlavně propustnost pro světlo. Protože čím déle na markýzách ulpívá prach a mastnota, tím déle samozřejmě trvá proces čištění a odstranění.

Jak ale na to?

Obyčejného prachu a nečistot se můžete zbavit obyčejným vysávání, vyklepáváním popř. i jemným kartáčováním. Na menší nečistoty jako mastné skvrny, otisky rukou či další fleky použijte obyčejnou mýdlovou vodu. Markýzy jsou vyráběny k ochraně proti slunci, ne proti dešti, proto v případě skvrn po usazené vodě, namočte houbu a šetrně vytřete navlhčenou utěrkou. Nejlépe je po dešti markýzu řádně vysušit a očistit.Vyhněte se chemickým a agresivním čistícím prostředkům. Ty by mohly látku nadobro zničit. Velice důležitá je ale i následná impregnace vyčištěných textilních materiálů, aby nedošlo k opětovnému zašpinění a ulpívání nečistot během venkovního či případně vnitřního používání.

Pokud budete při údržbě dodržovat tyto základní pravidla, markýza vydrží dlouhý čas a bude Vám sloužit spoustu krásných dní.

Neváhejte a ještě dnes nás kontaktujte pro nezávaznou konzultaci, která je zcela zdarma. Vše s vámi na místě probere obchodní zástupce a poradí vám s nejvhodnějším řešením.

 

Přejít na nabídku markýz

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: