Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Pamatujte na venkovní žaluzie již ve fázi projektu!

Obliba venkovních žaluzií je v současné době na vzestupu, a proto se stávají neodmyslitelným doplňkem moderních staveb. Pokud chceme docílit co největší úspory energie, je potřeba na tyto prvky pamatovat, a to nejlépe ve fázi projektu.

V níže popsaném článku si řekneme, jak správně připravit prostor (podomítkový box) pro venkovní žaluzie na míru.

Instalaci venkovních žaluzií můžeme rozdělit do dvou základních skupin:

  1. Podomítkové provedení
  2. Předokenní provedení

Důvodem stále častějších dotazů pro přípravu zaomítatelných boxů jsou čím dál náročnější požadavky architektů a projektantů z hlediska tepelných mostů a kvality použitých materiálů.
Podomítkové provedení znamená, že po vytažení žaluzie bude nábal lamel uložen do prostoru nad okenním otvorem. Pohledově tedy nebude z exteriérové strany domu venkovní žaluzie viditelná.

Podomítkový box v několika krocích:
V případě „hrubé“ stavby je nezbytné nad oknem připravit extrudovaný polystyren, do kterého se již po přetažení lepidlem montují samotné krycí plechy s držáky žaluzie.

Po této fázi může dojít k samotnému zateplení domů, kde nám díky těmto prvkům vznikne prostor (box) pro uschování žaluzie. Avšak nesmíme zapomenout na elektropřípravu pokudbudeme chtít žaluzie ovládat motoricky. Stačí pouze v rohu boxu vytáhnout kabel, který bude dostatečně dlouhý, aby nám dosáhl na střed kanálů žaluzie, kde je umístěný motor.

Po zateplení se po stranách špalet vyříznou do polystyrenu drážky pro vodící lišty a je hotovo.
Těmito kroky máme připravený podomítkový box a kdykoliv v budoucnu můžeme tyto boxy osadit žaluziemi a nemusíme se strachovat, že nám nábal žaluzie zabere část světlosti okna.

Nevíte si rady s výběrem? Neváhejte a objednejte si zdarma nezávaznou konzultaci našeho specialisty, který vám se vším poradí. Stačí jen zavolat nebo napsat zprávu.

Přejít na nabídku venkovní žaluzie

 

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: