Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Nechejte hmyz venku - se sítěmi je to snadné

Přicházející jarní a letní období přirozeně láká k častému větrání a otevírání oken i dveří. Současně s tím však do domu či bytu pouštíme i nezvané hosty v podobě nejrůznějšího hmyzu. A o tento typ návštěvy opravdu moc nestojíme. Před těmito návštěvníky nás však spolehlivě ochrání sítě proti hmyzu.

Mnoho variant - pro každý vstup i okno

Sítě jsou praktické a snadno se instalují. Sítí proti hmyzu je několik variant, jak okenních tak i dveřních. My se však v tomto článku zaměříme hlavně na typy dveřních sítí klasických, do francouzských oken i do HS portálů. Vzhled rámů těchto sítí můžete vybírat z několika barevných provedení dle RAL vzorníku a imitace dřeva, a snadno je tak sladíte s barvou vašich dveřních rámů. Pojďme se tedy podívat, jaké jsou možnosti.

Dveřní otevírací síť proti hmyz

Dveřní sítě otevíratelné jsou do rámu uchycené pomocí pantu. Můžete je doplnit i samozavíracími panty. Rám sítě se skládá z hliníkových profilů, které jsou spojeny pomocí vnějších nebo neviditelných vnitřních rohových spojek. Dveřní síť je možné opatřit kartáčkem pro ještě lepší utěsnění. Na dveřní síti je uchyceno madlo, díky kterému můžeme jak z interiéru, tak i z exteriéru síť snadno otevřít. Pro majitele domácích mazlíčků vyrábíme i praktické dveřní sítě s průlezem pro psa a kočku, kde si můžete zvolit i variantu zesílené síťoviny, která je odolnější vůči kočičím i psím drápkům.

Posuvné sítě proti hmyzu

Jsou vhodné zejména do velkých posuvných dveří. Ale využijete je také na francouzská okna nebo pro vstupy na terasu. Pro jejich instalaci je potřeba počítat s dostatečným prostorem pro posouvání sítě do strany. Plisovaná síť je uchycena a vedena ve speciálních kolejnicích. Samotný chod sítě je velice tichý. Posuvnou síť můžete mít na dveřích celoročně.

Rolovací síť proti hmyzu

Využívá se do dveří, kde nelze použít otevírací síť. Například na menší balkóny, kde není velký manipulační prostor, který klasická dveřní síť potřebuje. Charakteristickým znakem rolovací sítě proti hmyzu je velmi snadná manipulace. Síťovina se pohybuje ve vodicích lištách a navíjí se na hřídel, která je umístěna v hliníkovém boxu. Rolování sítě je zajištěno pomocí speciální hřídele s pružinou, která může být na přání zákazníka opatřena brzdou pro ještě plynulejší chod síťoviny ve vodicích lištách.

Vodicí lišty, i koncová lišta, jsou opatřeny těsnícími kartáči, které dokonale zamezí vniknutí všech hmyzích hostů. Ve stažené poloze je síť aretována zachycením koncové lišty do speciálních úchytů. Ovládají se pomocí různých madel, u vyšších oken se používá šňůra. Síť můžete mít na dveřích celoročně, stačí síť stáhnout do boxu, kde může být bezpečně uschována celou zimu.

Plisované sítě proti hmyzu

Ideální dveřní síť pro terasové dveře HS portál. Plisovanými sítěmi lze vybavit i velice rozměrné dveřní otvory, což je jejich nespornou výhodou. Tato dveřní síť se mechanicky posouvá nahoře ve vodicím profilu tvaru U. Dole je síť vedena velmi nízkým PVC profilem. Při použití je tedy umožněn prakticky bezbariérový přechod mezi interiérem a exteriérem, což jistě uvítají nejen rodiče malých dětí, ale také starší lidé, či lidé s handicapem. Síť se jednoduše instaluje a demontuje.

Pokud si nejste výběrem vhodné sítě jistí, kontaktujte nás. Rádi vám pomůžeme, zodpovíme všechny dotazy a zpracujeme zdarma cenovou nabídku.

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: