Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Motory venkovních žaluzií stručně a přehledně

Venkovní žaluzie lze ovládat jak manuálně, a to pomocí kliky nebo šňůry, tak motoricky.Avšak jsou různé varianty motorů a jejich příslušenství a je mnohdy těžké se v nabídce zorientovat.

Nejjednodušším motorem je motor ovládaný vypínačem buď pro jeden prvek stínící techniky
a nebo proprvky dva. I tyto motory je možné napojit na sluneční a větrnou automatiku.

Datovým kabelem lze propojit žaluzie do sběrnice, která vede do centrálního vypínače, tím vzniká centrální jednotka a lze ovládat žaluzie v celém domě.

Do této centrální jednotky lze napojit i různé automatiky, které zajistí nastavování časových funkcí, astrofunkcí nebo dovolenkového režimu. Tím se stává ovládání žaluzií jednodušší.

Motor s přijímačem RTS je komfortnější variantou ovládání žaluzií. Žaluzie jsou ovládány dálkovými ovladači, které jsou jednokanálové, pětikanálové i šestnáctikanálové.

K těmto motorům lze použít různá čidla a automatiky, které v případě nutnosti bezpečně vytáhnou žaluzii do krycího plechu, aby nedošlo k jejímu poškození například velkým větrem.

Nejnovější variantou ovládání žaluzií jsou motory io, díky kterým lze vytvořit tzv. chytrá domácnost. Tyto motory fungují stejně jako motory RTS, avšak jakmile zapojíte přes Wifirouter řídící jednotku TaHoma nebo Connexoon, vzniká oboustranná komunikace mezi pohonem a dálkovým ovladačem a zároveň díky aplikaci v telefonu lze žaluzie a ostatní prvky v domácnosti ovládat i mimo domov.

Toto ovládání je díky stále kvalitnějším technologiím jasnou budoucností, proto se od klasických motorů RTS opouští a motory io je v blízké době plně nahradí.

I když jsou motory RTS a io mnohem komfortnější, stále je nejčastěji zákazníky vybírán motor ovládaný nástěnným vypínačem.

Chcete venkovní žaluzie? Kontaktujte nás.

V případě jakéhokoliv dotazu nás neváhejte kontaktovat nebo si rovnou sjednejte bezplatnou schůzku s obchodním zástupcem.

Přejít na nabídku venkovní žaluzie

 

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: