Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Jak na údržbu látkového stínění?

S blížícími se vánočními svátky řeší spousta lidí každoročně stejné věci: nákup kapra, zdobení stromečku, pečení cukroví, umývání oken a praní záclon… Co když už ale máte místo klasických záclon nějaké designové látkové zastínění? Jak se vlastně starat o látkové stínící produkty celoročně?

Látkové stínění, ať už rolety, japonské posuvné stěny či vertikální žaluzie nepotřebují žádnou náročnou údržbu. Pokud se jedná o znečištění prachem, stačí pravidelně jemné kartáčovaní, nebo můžete jednoduše použít slabě nastavený vysavač.  U běžného znečištění můžete také otřít látku prachovkou, případně i lehce navlhčenou textilií nebo houbou. Pokud budete chtít použít i nějaký čisticí prostředek, tak pouze mýdlový roztok bez chemických přísad ve vodě do teploty 30°C, aby nedošlo k poškození tkaniny.

Čemu se tedy vyhýbat? Nikdy nepoužívejte agresivní čistící prostředky, jako jsou rozpouštědla, organická ředidla, silné alkalické prostředky nebo čistící písky a pasty.

Pokud se přece jen bojíte, že to bez možnosti praní nezvládnete, můžete si pořídit látkové plissé žaluzie. Zde je již v nabídce spousta látek, které umožňují ruční praní. Takový typ plissé potom můžete ponořit do vodní lázně (o teplotě vody 30° C) s přídavkem čistícího přípravku. Po té stačí důkladně omýt a odstranit stlačením přebytečnou vodu. Plissé se po té suší ve vytaženém stavu a během toho se několikrát vytáhne a stáhne, aby se neporušilo skládání. A hlavně nikdy nežehlíme!

 

 Neváhejte a ještě dnes nás kontaktujte pro nezávaznou konzultaci, která je zcela zdarma. Vše s vámi na místě probere obchodní zástupce a poradí vám s nejvhodnějším řešením.

 

Přejít na nabídku plissé

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: