Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Exteriérová stínící technika a její termoregulační efekt

Co je exteriérová stínící technika jsme se dozvěděli již v článcích předchozích. Nyní si řekneme něco o jejím termoregulačním efektu.

Spousta lidí i odborníků na tepelnou ochranu zcela nedoceňuje, že venkovní stínění řídí veškeré záření, se kterým se setkává. Jedná se nejen o viditelné sluneční světlo, ale také neviditelné sluneční i zemské tepelné záření. Venkovní žaluzie dokáží odclonit přímé sluneční paprsky, tudíž do interiéru vpustí rozptýlené světlo od oblohy s malou energií. V interiéru zůstává světlo, ale množství nežádoucího tepla je minimální. Exteriérová stínící technika výrazně ovlivňuje tepelnou regulaci interiéru. Pokud se rozhodneme pro venkovní systémy, čekáme od nich omezení teploty interiéru v letním období, popřípadě snížení úniku tepla v zimním období. Obecně se udává, že vám stínící technika uspoří spotřebu energie v rozmezí 20 – 25 % v energetické bilanci budov (dle konkrétního objektu) a to už stojí za zvážení.

Úniky tepla se vyhodnocují pomocí termovizního měření, které nám ukazuje rozložení povrchové teploty pomocí měření hustoty infračerveného záření z povrchu před použitím a následně s použitím exteriérové stínící techniky.

V příkladu vám uvádíme porovnání termogramů s použitím venkovních žaluzií a bez použití. Na obrázku č. 1 vidíme prvek bez použití stínící techniky, oproti obrázku č. 2, kde stínící technika použita byla. Z výsledků měření vyplývá značný pokles tepelného projevu u sledovaných okenních ploch (obr. 2). Průměrná teplota v ploše poklesla o cca 4,4 °C za daných podmínek.

Exteriérová stínící technika není jen architektonický prvek pro váš dům, ale má i praktické využití v podobě ochrany soukromí, bezpečnostní funkce, snižování hladiny venkovního hluku a v neposlední řadě již zmíněné redukci tepla ve vašich domácnostech.

 

Máte zájem o exteriérové stínění? Chcete si nechat poradit od odborníka?

Rádi vám pomůžeme! Stačí nám napsat nebo zavolat.

Neváhejte a ještě dnes nás kontaktujte pro nezávaznou konzultaci, která je zcela zdarma. Vše s Vámi na místě probere obchodní zástupce a poradí Vám s nejvhodnějším řešením.

 

Přejít na nabídku venkovní rolety

 

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: