Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Dopřejte péči zastínění oken při jarním úklidu

Jaro je tady, venku se probouzí příroda, vše se začíná zelenat, slunce hřeje. S příchodem jara je pro spoustu lidí neodmyslitelně spojen i jarní úklid. Zvláště v téhle době, kdy jsme díky okolnostem odkázáni trávit tolik času doma. Vrháme se do podrobného uklízení a na řadu přichází i umývání oken. Pojďme se proto podívat v našem článku i na to, jak si poradit s čištěním stínící techniky na oknech.

Péče o vnitřní stínění

V první řadě Vás může čekat čištění a údržba vnitřního zastínění. Nejčastěji tedy horizontálních žaluzií nebo látkového stínění. Žaluzie je nejlépe očistit od prachu navlhčenou měkkou textilií, prachovkou nebo jemně očistit vysavačem zapnutým na nízký výkon. Na trhu je možné zakoupit i ruční čistič (kartáček) na žaluzie, který Vám umožní očistit prostor i mezi jednotlivými lamelami. Počínejte si však opatrně a dávejte pozor, aby nedošlo k poškození lamel, nebo šňůrkového vedení. Kromě tohoto jsou žaluzie v podstatě bezúdržbové a nevyžadují ani mazání ovládacích mechanismů.

Látkové stínění můžete jemně kartáčovat nebo opět použít vysavač na nižší výkon. Pokud byste se pouštěli i do čištění vlhkou textilií, používejte vždy maximálně mýdlové roztoky a vodu nejvýše o teplotě 30 °C. U čištění zastínění vašich oken nikdy nepoužívejte agresivní čisticí prostředky, jako organická ředidla, rozpouštědla, čisticí písky, čisticí pasty, vyvíječe páry a silné alkalické čisticí prostředky.

Péče o venkovní stínění

U venkovního stínění záleží hlavně na dostupnosti a Vašich možnostech. Určitě je možné opět otřít venkovní zastínění (rolety, venkovní žaluzie, či screenové rolety) vlhkou textilií, nebo jemně ostříknout lamely hadicí. I zde však dávejte pozor, abyste nepoškodili případné textilní vedení. Stejným způsobem, pak můžete očistit i Vaše sítě proti hmyzu. I u čištění venkovního stínění však nepoužívejte žádné agresivní chemikálie a držte se raději neškodného mýdlového roztoku.

Pokud si nejste čímkoliv jistí, neváhejte se na nás obrátit. Stejně jako s výběrem stínění Vám rádi poradíme i ohledně jeho údržby.

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: