Měníme se, aby pro vás bylo vše přehlednější a jasnější. Kvalita služeb i produktů zůstává. Více informací ke změně značky se dozvíte zde.

"14 let s Vámi"

info@nove-zaluzie.cz +420 608 399 399

Mezinárodní oborové setkání stínící techniky

Minulý týden jsme se zúčastnili mezinárodního oborového semináře pořádaného Sdružením výrobců stínící techniky a jejich částí – SVST, které je garancí profesionality na trhu stínící techniky. Na semináři byl připravený bohatý program a setkání s mnoha známými a důležitými osobami v oboru stínící techniky. Hosty na setkání přivítala výkonná manažerka SVST paní Ing. Štěpánka Lubinová. Poté slovo převzal předseda představenstva SVST pan Ing. Ladislav Souček, který pozvané hosty informoval o dosavadních úspěších a zkušenostech v oboru stínící techniky.  Zejména se probíralo zvyšování informovanosti populace o přínosech kvalitní stínící techniky, partnerství s veletrhy, navázání spolupráce s televizními pořady o bydlení. Dále se probírala integrace do stávajících komor a konferencí. Sdružení výrobců stínící techniky je od r. 2009 členem Svazu podnikatelů ve stavebnictví, dále spolupracuje s ČKLOP – Českou komorou lehkých obvodových plášťů, která sdružuje významné firmy z řad dodavatelů a výrobců oken, dveří a LOP všech materiálů. Dalším důležitým bodem bylo prosazení plnohodnotného postavení stínící techniky ve státních programech. SVST jedná se Statním fondem životního prostředí o začlenění stínící techniky do programu Zelená úsporám" a to konkrétněji o dotace na pořízení stínící techniky do bydlení. Aktuálním výstupem by mělo být zlepšení podmínek pro stínící techniku. Doufejme, že do budoucna se podaří stínící techniku plnohodnotně do tohoto programu začlenit. Dále jsme se na oborovém setkání potkali s kolegy z Německa.

Pozvání od SVST přijal viceprezident ES-SO (European Solar-Shading Organisation) a předseda odborné skupiny IVRSA pan Wilhelm Hachtel, který představil organizace a hlavně jejich cíle.

Evropská organizace pro stínící techniku (ES-SO), je zastřešující organizací národních sdružení pro stínící techniku a dodavatelů rolet 17 zemí. ES-SO má 11 členských národních asociacích a v zemích, kde neexistuje žádné profesní sdružení, jsou zástupci přední společnosti reprezentující tento průmysl. ES-SO má podporující členy z Jížní Koreje a USA, a podepsané Memorandum o porozumění s Indií a Hongkongem. Dále také spolupracuje s dalšími sdruženími jako HVAC a udržitelné zelené budovy. Cílem ES-SO je to, aby si Evropská Unie uvědomila, že stínící technika pozitivně přispívá k dosažení ambiciózních závazků v oblasti energetické účinnosti na regulační úrovni. ES-OS se také podílí na různých projektech EU a působí jak v příspěvkové, tak v poradenské činnosti.

IVRSA zastupuje zájmy výrobců a dodavatelů z oborů rolet, stínící techniky a automatizace. Ve čtyřech odborných výborech (markýzy, rolety, vrata a motory) vypracovávají renomovaní experti technické směrnice, doplněné o vědecké studie a vytvářejí oborové materiály pro podporu řemesla. IVRSA také plní funkci poradenství pro politická grémia a informuje veřejnost o důležitých tématech pro tento obor. IVRSA řeší zejména otázku, jaký je dopad automatizované stínící techniky při renovaci bytového fondu na primární spotřebu energie a emise CO2.

Závěr této studie je jednoznačný. Pokud budou automatizované stínící systémy při renovacích zahrnuty do projektu již od začátku, je možné vytápění v obytných budovách v zimě trvale snížit.  Díky zamezení přehřívání prostor se sníží potřeba chlazení prostorů v létě. Toto v konečném efektu znamená výrazné zvýšení uživatelského komfortu a kvality bydlení, přičemž investiční náklady budou srovnatelné. Výsledky mají sloužit k tomu, aby zdůraznily obrovský potenciál inteligentně plánované automatizované stínící techniky.

Posledním hostem oborového setkání byl Christoph Silber-Bonz, hlavní jednatel německého sdružení BVRS (Bundesverband Rolladen + Sonnenschutz e.V). Sdružení zastupuje odborné firmy, techniky a řemeslníky z oboru stínící techniky v Německu. Zastřešují sdružení pro 16 regionálních cechů. Pan Silber-Bonz věnoval většinu času hlavním trendům ve stínící technice. Řešily se nejen energetické úspory, ochrana proti vloupání, ale také komfort a design stínící techniky.

Pár zajímavostí na závěr…

Věděli jste, že odvětví stínící techniky zaměstnává více než 400 000 lidí v malých a středních podnicích v Evropě a má roční obrat přes 15 miliard Eur..

Věděli jste, že v Německu existuje učební obor montér stínící techniky..

Chcete odbornou konzultaci zdarma?

Napište nám své číslo a my Vám zavoláme zpět, hned jak to půjde

Váš telefon nepoužijeme za jiným účelem

Chcete nezávazně zjistit cenu ?

Volejte na +420 608 399 399, pište na info@nove-zaluzie.cz nebo vyplňte formulář níže: